Secretul Sanatatii
Secretul Sanatatii
Secretul Sanatatii
Secretul Sanatatii

De ce Hraneste. Iubeste. Straluceste?

Hraneste. Corpul nostru este perfect proiectat sa functioneze in parametrii normali atunci cand primeste nutrientii necesari. El are capacitatea de a preveni si de a se vindeca consumand alimente naturale si delicioase. Majoritatea bolilor sunt rezultatul modului de viata si pot fi prevenite. Nu toate caloriile sunt la fel. Mancarea este informatie si noi suntem ceea ce mancam. Cand alegem cu furculita, noi decidem ce ne hraneste energia si corpul. Insa exista si alimente care nu vin pe farfurie si fac ca nutritia sa fie o sursa secundara de energie; bucuria, emotia si dragostea vietii de zi cu zi au puterea de a ne hrani, asa incat alimentele capata rol secundar. O relatie romantica, o cariera care te inspira, orice practica prin care te ingrijesti si te iubesti, o forma de activitate fizica care-ti face placere, orice forma de spiritualitate care te intregeste - se pot transforma in alimente primare care iti hranesc corpul, mintea si spiritul. Cu cat vom primi mai multe alimente primare, cu atat mai putin vom depinde de alimente secundare pentru a ne urma cu pasiune viata visurilor noastre.

Iubeste. Iubeste mai mult! Dozele zilnice de vitamina L (LOVE) sunt esentiale pentru o viata fericita si sanatoasa. Iubirea initiaza o stare naturala de relaxare in corp si minte. Relaxarea aduce corpul si mintea intr-un punct unde mecanismul vindecarii este activat. Sexul da stralucire ‘vietii’ – orgasmul creste nivelul de oxitocina, hormonul legaturii si al dragostei, hormonul anti-obezitate, cu rol anxiolitic si antioxidant. Vitamina L vine in mai multe forme si nu inseamna doar dragostea romantica dintre doi oameni. Cu cat te iubesti si te respecti mai mult pe tine, cu atat mai mult vei putea oferi mai multa dragoste si respect celor din jurul tau. Trateaza-te cu dragoste, bunatate, toleranta, grija si compasiune si vei petrece mai putin timp blamand, criticand si plangandu-te. Trateaza-te ca si cum ai fi cea mai pretioasa, cea mai iubitoare si cea mai uimitoare persoana de pe planeta. Pentru ca esti smiley!

Straluceste. Energia feminina este irezistibila, stralucitoare, atractiva. Fii precum un sculptor. Ciopleste piatra care-ti tine captiv sufletul frumos si iubitor si arata-te lumii! Nu exista limite, dacat cele pe care ni le impunem, caci noi ne facem regulile si ne stabilim principiile. Ce te retine sa stralucesti? Noi decidem cine si ce suntem prin alegerile pe care le facem. Ne suntem datoare (noua insene) sa ne oferim timpul necesar sa ne odihnim, sa ne vindecam, sa devenim sanatoase, fericite si implinite. Retine: somnul si sexul nu sunt optionale! Un stil de viata echilibrat si niste alegeri alimentare inteligente facute in functie de nevoile individuale ne pot oferi o viata minunata in care vom putea straluci la propriu si la figurat.     

Totul este posibil. Imposibilul doar dureaza mai mult. Alege doar sa stralucesti!

Farul nu alearga peste tot pe insula cautand barci pe care sa le salveze, el doar sta acolo si straluceste” (Anne Lamott).

Vezi toate articolele